KIvien loistetta

KIvien loistetta

maanantai 26. lokakuuta 2015

UUSI LUKUKAUSI 2015 -2016

Helou jälleen tai siis kait loputakin jatkoin blogini päivittämistä.

Kesä meni ja se oli keliltään mitä oli. Eipä tähän naismuistiin (valikovahan se toki on) tule heti mieleen toista samanlaista kesää, paitsi v86 tai 87 satoi lunta kesäkuussa :-( 

En sitli muistele kesää pahalla, vaikkakin lomaa oli enemmän kuin koskaan, sitten peruskoulun jälkeen.

Oikeastaan jo jopa hyvillä mielin lähdin jälleen tälle koulutielle. ja toiselle vuosikurssille.  Ajattelin etten nuku maanantaita edeltävänä yönä hyvin, toisin kävi.  Mutta klo 6 herätys ei oikein tuntunut leppoisalta kesän myöhäisten herätysten jälkeen. Luulakseni tähänkin tottuu - joskus?


Mukava porukka odotti jo luokassa (samat naamat), uudessa sellaisessa minne vaihdoimme kun viime lukukausi loppui. Uusi paikka, ikkunan edessä tuntui heti mukavalta. Jospas nyt ideat lentäisivät ja saisin vaikka mitä "omaperäistä" tehtyä. Toki näin koulussa (myös työleämsäsä) tietynlainen plagiointi on sallittu ja meillä vielä enemmän.


Ajattelin verrytellä ensin muistilokeroita. Näinpä nakasin kippoon keväällä aloitetun palarannekorun ja lähdin sulatuspuuhiin. Mielessä sekä paperilla odotti jo uusi versio.Aihion lämmittäminen, tuli suoritettua kunnolla.


 Palat kippoon ja ei kun liekkiä perään...

Tämmöinen "kökkäre" siitä sitten sahauksen ja hiomisen jälkeen tuli.


Tästäkö sitten jotain, no ei ihan tankoa taida tulla?

Ensimmäinen varsinainen tehtävämme:


Valmista itsellesi raekaiverrin sekä leikkuukaiverrin.  Sellaisia kun ei saa minkään kaupan hyllyltä valmiina. Tässä lähtötilanne, materiaalimme

Nuppi hionta käteen sopivaksi. 
Tämä työvaihe oli kelju, tahkoa terää hiontakiveä vasten monta tuntia.
Hermot meinasi mennä mitkä olivat vielä olemassa.


Leikkuukaiverrin  valmiina !
Ei kommentteja: